januari 2018

De Culturele Agenda Lochem is een uitgave van AKKU, Dag Lochem, Gudula Cultureel, Het Kamertheater, Het Stadshuus, Jansstheater, Kapel op ’t Rijsselt, Museum MORE, Muzehof Centrum voor de Kunsten, Openluchttheater Lochem, Schouwburg Lochem en Synagoge Lochem.
Iedere maand informeren zij u over hun activiteiten.  
Wordt dit bericht niet correct weergegeven?
Open het bericht in uw browser.

Culturele Agenda Lochem

Win 2 vrijkaarten voor Martijn Koning in Schouwburg Lochem óf Vincent Corjanus in de Bibliotheek Lochem

Mail voor 3 januari a.s. het antwoord op de vraag: Wie heeft er in januari jeuk?
TIP: het antwoord vindt u in deze Culturele Agenda. 

Clowntje Polka

Clowntje Polka speelt met sneeuw 2+

Het Kamertheater
Woensdag 3 januari 2018 om 10:00 uur

Clowntje Polka kan erg goed sneeuwballen maken. Tenminste dat wil ze graag! Oei, wat is die sneeuw koud! Gooien met sneeuwballen is ook leuk. En als je een kleine op een grote zet. Zou het een heus sneeuwclowntje kunnen worden? Een vrolijke wintervoorstelling compleet met winterliedjes. Reserveren is noodzakelijk, klik hier. Entree: € 7 kind en € 8 volw. (incl. drankje). 

Sprookjes Anna

Sprookjes Anna speelt Sneeuwwitje 5+

Het Kamertheater
Donderdag 4 januari 2018 om 14:30 uur

Het klassieke sprookje vertelt en speelt Anna met hulp van de kinderen uit het publiek. Wie wil de toverspiegel spelen? Of misschien de jager? En van de dwergen kan Sneeuwwitje wel veel hulp gebruiken! Maar Sneeuwwitje let toch op. Vergeet ze wat de dwergen hebben gezegd? Reserveren is noodzakelijk, klik hier. Entree: € 7 kind en € 8 volw. (incl. drankje). 

Nathalie Baartman

Nathalie Baartman – Voest 

Schouwburg Lochem
Zaterdag 6 januari 2018 om 20:00 uur

Met een Twentse blik grijpt ze de huidige tijd. Was iedereen maar zoals tante Truus. Voest is een ode aan de menselijke maat. Een verhaal over mensen met omstandigheden. Van genotsknolletjes tot knooppunt Azelo. Een hilarische voorstelling van een vurige vrouw op vredesmissie. Entree: € 19,00.

Torno Tango

Ensemble Torno Tango en de Lochemse Klezmergroep Di Mechaje

Kapel op ’t Rijsselt    

Zondag 7 januari 2018 om 11:30 uur

In het nieuwjaarsconcert brengt de Kapel altijd verschillende muziekstijlen en/of ensembles met een afwijkende instrumentale bezetting bij elkaar. Deze keer komt de muziek van beide kanten van de Atlantische oceaan: Argentijnse Tango uit Buenos Aires en Jiddische Klezmer uit Lochem(!). Entree: €15,00.

Down to Earth

Down to Earth

Filmhuis Lochem i.s.m. Cultureel Café
Zondag 7 januari 2018 om 15:00 uur

Van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika naar een afgelegen eiland bij Australië spraken ze stamhoofden en oude wijzen, die als geen ander weten hoe alles met elkaar in verbinding staat en hoe noodzakelijk het is de aarde te koesteren. Nabeschouwing met Ivonne Harmsen, lid van de Social Enterprise Down To Earth en verantwoordelijk voor het onderwijs. Entree: € 8,00.

Lion

Lion

Filmhuis Lochem
Dinsdag 9 januari 2018 om 20:00 uur

Lion is de verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis”. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo (= leeuw in het Hindi) Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert, ver weg van zijn thuis en familie. Entree: € 8,00.

Kroondomein Het Loo

Kroondomein Het Loo

Stichting AKKU      
Donderdag 11 januari 2018 om 11:00 uur

Boswachter en jachtopziener Jan Huttinga: “Landgoed Kroondomein van het Loo is meer dan 10.000 ha groot en al meer dan 335 jaar in koninklijk bezit. Ik heb mijn ervaringen vastgelegd in prachtige en unieke natuurbeelden. Deze laat ik u zien en vertel daarbij over de prachtige natuur van de Kroondomeinen.” Vooraf koffie/thee, aansluitend een warme lunch + drankje. Entree: € 11,00. 

Basily Gipsy Band

Basily Gipsy Band

Schouwburg Lochem
Vrijdag 12 januari 2018 om 20:00 uur

De band bestaat uit leden van de Sinti-zigeuner familie Basily en zij laten u in ‘Ga mee in ons leven’ naast de diverse genres muziek voor het eerst kennis maken met hun geschiedenis, cultuur en levensstijl als Sinti-zigeuner. Zij heten u dan ook: Welkom in het leven van de Basily’s! Entree: € 22,50.

Shock

Shock 12+

Schouwburg Lochem
Zaterdag 13 januari 2018 om 20:00 uur

Beleef ‘Shock’ nu live in het theater als spannende thrillermusical! Naar de bestseller van Mel Wallis de Vries, de succesvolste Young Adult-schrijver van Nederland. ‘Shock’ wordt gemaakt door het team van de thrillermusical ‘Vals’ en ‘BOY 7 Live on stage’. Voordat de voorstelling begint is er bij ‘Shock’ een covermodelwedstrijd in het theater. Entree: € 21,50. 

Jansscoop

Maandelijkse filmhuis film 

Jansscoop
Zondag 14 januari 2018 om 20:00 uur

Maandelijkse filmhuis film. Informatie over de film staat in de nieuwsbrief van Jansscoop. Belangstellenden kunnen op de mailinglijst voor deze nieuwsbrief komen door zich per mail op te geven bij Aart van den Elskamp, programmeur Jansscoop. Entree: € 8,00.

Martijn Koning

Martijn Koning

Schouwburg Lochem
Zaterdag 20 januari 2018 om 20:00 uur

Martijn Koning doet het op zijn manier. Een microfoon, een kruk en wat glazen water – meer heeft hij niet nodig om anderhalf uur los te gaan in stand-up comedystijl. Hij combineert rake one-liners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid. Een rode lijn? Daar doet hij weinig mee. Entree: € 18,00.

De vrouw en de haan: Sebastiaan van 't Erve en Manja Bedner

De Vrouw en de Haan: Burgervader

Het Kamertheater
Zaterdag 20 januari 2018 om 20:15 uur

In januari is burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve te gast. Onder deze titel vertellen en spelen theatermaker Manja Bedner en pianist/componist Ilan Bedner tweemaandelijks een verhaal uitgekozen door een interessante gast in het Kamertheater. Reserveren is noodzakelijk, klik hier. Entree: € 15,00 (incl. drankje).

Micheline van Houtem

Brel & Bras

Schouwburg Lochem
Zondag 21 januari 2018 om 15:00 uur

Voor de pauze speelt het orkest een instrumentaal programma. In het tweede deel is het de beurt aan Van Hautem, die met het orkest de mooiste liedjes van de Belgische chansonnier ten gehore brengt. Ne Me Quitte Pas, Les Flamandes, Amsterdam, Bruxelles, Voir Un Ami Pleurer; u hoort ze allemaal in speciaal voor Brel & Brass geschreven arrangementen! Entree: € 19,00.

Zolang we leven tour

Zolang we leven tour – try out

Jansstheater
Zondag 21 januari 2018 om 15:00 uur

Thjum Arts heeft een droogkomische stijl over alledaagse zaken die hij afwisselt met zijn meer filosofische en maatschappelijke visie. Jeroen Kant maakte als singer songwriter vier muziekalbums en zijn kwetsbare klenkunst liedjes raken je. Rajko Disseldorp stond in de finale van de Culture Comedy Award, de grootste stand-up comedy prijs van Nederland én België. Reserveren is noodzakelijk, klik hierEntree: € 10,00.

Moonlight

Moonlight

Filmhuis Lochem
Dinsdag 23 januari 2018 om 20:00 uur

In deze film volgen we in meerdere periodes het leven van Chiron, die opgroeit in een slechte buurt in Miami. Zijn moeder is verslaafd en heeft maar weinig aandacht voor hem. Het tekent de rijkdom van Moonlight: een breekbaar, modern en uitmuntend gespeeld meesterwerk. Oscars voor Beste Film, Beste Mannelijke Bijrol, Beste Script. Entree: € 8,00.

Tussen start en finish

Tussen start en finish

Stichting AKKU      
Donderdag 25 januari 2018 om 11:00 uur

Het is de week van de poëzie. Dick Beltman neemt u daarom op poëtische wijze mee naar het begin en het einde van ons leven. Hij heeft een aantal gedichten geselecteerd rondom verschillende fasen van ons leven. Die verschillende levensfasen vertonen een afwisselend beeld: van licht en donker, van vreugde en verdriet, van voor- en tegenspoed. Vooraf koffie/thee, aansluitend een warme lunch + drankje. Entree: € 11,00.

Henk Boogaard

Henk Boogaard – Spelen met Taal

De Bibliotheek Gorssel
Donderdag 25 januari 2018 om 19:30 uur

In het kader van de Poezieweek 2018:
Zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes en andere poëtische tekstvormen, zoals gedichten, korte verhalen, one-liners, mono- en dialogen over ooft, groente en andere levensperikelen, over dat wat Henk raakt, opvalt, bezighoudt, of hem zomaar te binnen schiet. Hij begeleidt zichzelf op zijn gitaar. Entree: € 7,50, leden € 5,00 (incl. koffie/thee)

Poëzieavond

Dag Lochem
Donderdag 25 januari 2018 om 20:00 uur 

Voor de negentiende keer organiseert de Stichting Dag Lochem aan het begin van de jaarlijkse Poëzieweek de Avond van de Poëzie. Zes stad- en streekgenoten zullen in de Synagoge hun gedichtenkeuze voorlezen en toelichten met hun eigen verhaal. Maaike Bosscher, harp, verzorgt de muzikale omlijsting. Kaartverkoop: Boekhandel Lovink en aan de zaal, Synagoge, Westerwal 6 in Lochem. Entree: €10,00, donateurs € 8,00.

Kirsten van Teijn

Kirsten van Teijn
Nationaal Theaterweekend

Schouwburg Lochem
Vrijdag 26 januari 2018 om 20:00 uur

Kirsten heeft jeuk. Al haar leven lang. Jeuk komt van binnenuit, jeuk is een emotie, maar Kirsten krijgt ook jeuk van de wereld om haar heen. Als kind ingepakt in een krabpakje, als puber in coltruien en nu wil ze uitpakken, want het brandt. ZALF – een cabaretvoorstelling voor slechts een tientje! Entree: € 10,00.

Theater Festival Lochem

Theater Festival Lochem
Nationaal Theaterweekend

Schouwburg Lochem
Zaterdag 27 januari 2018 van 12:30 – 18:15

In samenwerking met het Jansstheater hebben wij een spetterend theaterfestival georganiseerd. Een dag vol workshops en theater in het Jansstheater, in Schouwburg Lochem en onderweg langs de route en dat alles voor een tientje!

Entree: € 10,00.

Özcan Akyol

Özcan Akyol

Schrijvers bij Landgoedhotel Woodbrooke   
Zondag 28 januari 2018 om 14:00 uur 

Voor het derde jaar op rij organiseren wij een schrijversmaand bij Landgoedhotel Woodbrooke. We zijn heel blij om u, na het succes van de vorige twee edities, de volgende schrijvers voor te mogen stellen:
28 januari: Özcan Akyol, 4 februari: Aaltje van Zweden, 
11 februari: Ronald Giphart, 18 februari: Nico Dijkshoorn.

 

Entree: € 12,50 (incl. koffie/thee). 

 

Victor Corjanus

Vincent Corjanus – Poetry & Musica

De Bibliotheek Lochem
Woensdag 31 januari 2018 om 19:30 uur

In het kader van de Poezieweek 2018: 
Onder de toepasselijke naam ‘Poetry & Musica’ draagt Vincent Corjanus een aantal nieuwe gedichten voor met op de achtergrond zwart-wit foto ’s van de reizen die hij heeft gemaakt. Daarnaast zingt hij ook een aantal liedjes waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar.
Entree: € 7,50, leden € 5,00 (incl. koffie/thee)

Hermanus Berserik

Hermanus Berserik

Museum MORE    
Tot en met 21 januari 2018

Wars van de heersende kunstmodes schilderde en tekende Berserik (‘Bers’ voor vrienden) in 60 jaar tijd een even omvangrijk als gevarieerd oeuvre bij elkaar. De meeste bekendheid geniet de Hagenaar als schilder van vrolijke voorstellingen vol humor, poëzie en soms een vleugje surrealisme.
Entree: € 18,00.

 

Uw activiteit ook in de
Culturele Agenda Lochem?
 
klik hier

Andere agenda’s in de gemeente Lochem:

U ontvangt deze digitale Culturele Agenda Lochem omdat uw e-mailadres bekend is bij een van de bovengenoemde organisaties. Als u niet geïnteresseerd bent in deze maandelijkse Culturele Agenda kunt u zich afmelden via de onderstaande link.
Redactie: voor pUbliek