maart 2018

 

De Culturele Agenda Lochem is een uitgave van AKKU, Dag Lochem, Gudula Cultureel, Het Kamertheater, Het Stadshuus, Jansstheater, Kapel op ’t Rijsselt, Museum MORE, Muzehof Centrum voor de Kunsten, Openluchttheater Lochem, Schouwburg Lochem en Synagoge Lochem.
Iedere maand informeren zij u over hun activiteiten.  
Wordt dit bericht niet correct weergegeven?
Open het bericht in uw browser.

Culturele Agenda Lochem

Win 2 vrijkaarten voor Sprookjes Anna speelt
Tafeltje Dekje in Het Kamertheater
Mail voor 28 februari a.s. het antwoord op de vraag: Hoeveel activiteiten van de Bachweken worden in deze Culturele Agenda getoond? 
Clowntje Polka

Clowntje Polka bouwt een huisje 2+ 

Het Kamertheater
Woensdag 28 februari 2018 om 10:00 uur

Clowntje Polka heeft een grote kist. Maar waar moet Polka heen als het regent? Of koud is? Clowntje Polka weet het niet. Maar misschien kunnen de kinderen wel helpen. Clowntje Polka heeft een huisje nodig! Maar hoe maak je dat? Van stro? Van takken? Van een grote doek! Samen met de kinderen maakt Clowntje Polka er iets bijzonders van. Entree: € 7,00 voor kinderen, € 8,00 voor volwassenen.

Sprookjes Anna

Sprookjes Anna speelt Tafeltje Dekje 5+ 

Het Kamertheater
Donderdag 1 maart 2018 om 14:30 uur

Jongens mogen meisjes spelen en meisjes mogen jongens spelen als ze dat willen:-) Als Sprookjes Anna sprookjesdrank heeft gemaakt borrelt er vanzelf een sprookje naar boven. Tafeltje Dekje, het klassieke sprookje vertelt en speelt Anna met hulp van de kinderen. Tja en dan moet Anna echt aan het toveren gaan in deze voorstelling. Entree: € 7,00 voor kinderen, € 8,00 voor volwassenen.

Theaterwerkplaats

Theaterwerkplaats voor 60+

Fit-ART Academie
Vrijdag 2 maart van 10:00-12:00 uur

Vervolg op de film Droomoord: De FitART-Academie start met de theaterwerkplaats 60+. Met  theatermaker Elcke Nijhuis ontdek je deel- en speelplezier. Een work-out voor lijf&leden, maar vooral ook voor een opgewekt gemoed. Toneelervaring niet nodig! Iedere vrijdagmorgen in het Trefpunt in Gorssel. Entree: € 5,00 per keer. 

Frank Boeijen

Frank Boeijen 

Schouwburg Lochem
Vrijdag 2 maart 2018 om 20:00 uur

Een avond waarin de bezoeker een reis maakt door de tijd van de jaren ’80 naar het heden. Frank Boeijen overtuigt keer op keer tijdens zijn theateravonden. Zowel muzikaal, tekstueel als in beleving. Hij speelt met zijn eigen oeuvre en het publiek wordt op zijn wenken bediend. Entree: € 28,50. 

De laatste kus

De laatste kus 

Theatermakers Achterhoek & Het Kamertheater
Vrijdag 2 en zaterdag 3 maart 2018 om 20:15 uur
Zondag 4 maart 2018 om 15:00 uur

Deze voorstelling is gebaseerd op het gedicht Herdenking van A.C.W. Staring. ‘De laatste kus’ gaat over een liefdesgeschiedenis die zich uitstrekt over twee eeuwen. In een magisch-realistische sfeer komt dit prachtige gedicht op een onverwachte manier tot leven. Entree: € 16,00.

Emile Engel

Aan de slag met Bach

Bachweken & Stichting Dag Lochem    
Zaterdag 3 maart van 9:30 tot 17:00 uur

Na een succesvolle eerste editie van ‘Aan de slag met Bach’ wederom een zangworkshop tijdens de Bachweken in Lochem. Meezingen met de Matthäus en Johannes Passion zonder een jaar lang te repeteren? Dat kan! Dirigent Emile Engel laat je kennis maken met de hoogtepunten uit de Johannes en Matthäus Passion. Ervaar Bach aan den lijve. Deelname: € 30,00. Schrijf je nu in

Ashton Brothers

Ashton Brothers – reprise

Schouwburg Lochem
Zaterdag 3 maart 2018 om 20:00 uur

Eeuwenlang werden de best bewaarde geheimen van circusfamilies over de hele wereld zorgvuldig van generatie op generatie doorgegeven. Totdat ze terecht kwamen bij de grootste kinderen van de theaterwereld: de Ashton Brothers. Entree: € 28,00.

Paterson

Paterson

Filmhuis Lochem
Zondag 4 maart 2018 om 15:00 uur

Paterson leeft een eenvoudig leven als buschauffeur in het gelijknamige stadje Paterson (New Yersey). Hij observeert de stad, luistert naar de gesprekken om hem heen en schrijft gedichten. Hij durft ze echter niet te publiceren. Laura, de vrouw van Paterson, heeft veel ambities. Zij moedigt hem aan zijn poëzie uit te geven; zij bewondert hem om zijn gave. En hij steunt haar plannen en ideeën. Entree: € 8,00.

Duo Passabien

Duo Passabien

Bachweken & Stichting Dag Lochem    
Zondag 4 maart 2018 van 15:00 uur

Sabine d’Hont en Pauline Schenck, samen Duo Passabien, brengen een gevarieerd programma met barokmuziek voor blokfluit en klavecimbel. Voor de pauze opzwepende ritmes uit de vroegbarok van o.a. Ortiz, Cima en Frescobaldi naast elegante Franse barokmuziek van o.a. Couperin en Philidor. Na de pauze staat J.S. Bach centraal. Lokatie: Synagoge, Westerwal 6 in Lochem. Entree: € 10,00. 

Woodbrooke Art Festival

Van Barchem naar Concertpodium

Stichting Woodbrooke Art Festival    
Zondag 4 + 11 + 25 maart 2018 van 16:00 uur

Stichting Woodbrooke Art Festival wil een platform bieden aan talentvolle conservatoriumstudenten en muzikale “start-ups” om meer podiumervaring op te doen. Samen met Landgoedhotel Woodbrooke en overige sponsoren/donateurs gaat Stichting Woodbrooke Art Festival twee keer per jaar een muzikale cyclus van drie voorstellingen opzetten op de zondagmiddag. Entree: € 12,50, passepartout € 35,00.

Jansscoop

Maandelijkse filmhuis film 

Jansscoop
Zondag 4 maart 2018 om 20:00 uur

Maandelijkse filmhuis film. Informatie over de film staat in de nieuwsbrief van Jansscoop. Belangstellenden kunnen op de mailinglijst voor deze nieuwsbrief komen door zich per mail op te geven bij Aart van den Elskamp, programmeur Jansscoop. Entree: € 8,00.

The Full Monty

The Full Monty

Schouwburg Lochem
Woensdag 7 maart 2018 om 20:00 uur

Geen baan meer. Geen vrouw meer. Geen toekomst meer. En wat doe je dan, als je ineens een groot bedrag aan alimentatie moet ophoesten, om te voorkomen dat je straks ook geen kind meer hebt? Dan begin je een stripact. Met je beste vrienden die ook allemaal zonder werk zitten. Cast: Joey Ferre, Birgitte Heitzer, Ad Knippels, Brigitte Nijman en Dennis Willekens. Entree: € 35,00.

Evolutie

Evolutie, de boom van leven

Stichting AKKU      
Donderdag 8 maart 2018 om 11:00 uur

Centrale vragen in de (evolutie)biologie zijn: ‘Wat is de herkomst van soorten?’ en ‘Hoe heeft soortvorming plaatsgevonden?’. Onderzoek hiernaar heeft onder andere geleid tot het opstellen van ‘De boom van relaties tussen soorten’. Dr. Pieter Heinstra bespreekt deze ‘boom’. Vooraf koffie/thee, aansluitend een warme lunch + drankje. Entree: € 11,00. 

In de Vlaamsche Pot

In de Vlaamsche Pot

Schouwburg Lochem
Donderdag 8 maart 2018 om 20:00 uur

Twintig jaar na de laatste aflevering van ‘In de Vlaamsche Pot’ brengt Theater van de Klucht een theaterversie van deze hilarische hitserie. Haye van der Heijden is net als destijds verantwoordelijk voor het script van deze theaterversie. Cast: Arijan van Bavel, Bas Muijs, Bettina Holwerda, Onno Innemee en Sabine Beens. Entree: € 27,50.

Sanne Wallis de Vries

Sanne Wallis de Vries

Schouwburg Lochem
Vrijdag 9 maart 2018 om 20:00 uur

Bent u erbij? GUT. Een voorstelling waarin Sanne zich onder andere met frisse tegenzin andermaal afvraagt hoe te leven en waartoe. Omdat de wereld dat vandaag de dag nou eenmaal vereist. Gelukkig is ze inmiddels op een leeftijd dat er weinig ruimte is voor twijfel; des te meer voor tips. Met name om uit te delen. Entree: € 28,00.

Trio Nawa

Lochem Wereldwijd met Trio Nawa

Het Nawa Trio brengt klassieke en eigentijdse muziek uit Iran. O.a. liederen op gedichten van de beroemde Perzische dichter en mysticus Rumi. Met Erfan Pejhanfar (tombak), Mehdi Golshanzadeh (zang, tanbur, daf, setar), Farid Dorafshan (zang). Entree: € 15,00. Asielzoekers, buddy’s en statushouders: € 2,00.

Creedence Clearwater Revival

Tribute to Creedence Clearwater Revival

Schouwburg Lochem
Zaterdag 10 maart 2018 om 20:00 uur

Hoewel fans ooit hoopten op een reünie, zal die er niet meer komen nu bandlid Tom Fogerty is overleden. Gelukkig is er de Amerikaanse band The Fortunate Sons, natuurlijk genoemd naar een politiek geladen CCR-nummer. Een ware primeur, want deze band was nog niet eerder in Europa te zien.Entree: € 29,00.

Kester Freriks

Kester Freriks – Stilte, Ruimte, Duisternis

De Bibliotheek Lochem & Boekhandel Lovink
Zondag 11 maart 2018 om 17:00 uur

In het kader van de Boekenweek vertelt Kester Freriks over zijn nieuwe boek ‘Stilte, Ruimte, Duisternis’. Aansluitend een schemerwandeling door Ampsen en een kort praatje van Hans van Hoorn over het Landgoed. Locatie: De Heerd, Laan van Ampsen 15. Entree: € 12,50 (incl. soep, broodjes, koffie/thee).

Brimstone

Brimstone

Filmhuis Lochem
Dinsdag 13 maart 2018 om 20:00 uur

Amerika –tweede helft van de 19e eeuw; veel Nederlanders belijden hun calvinistisch geloof in de nieuwe wereld. Eerste Engelstalige film van regisseur Koolhoven is een wraakwestern met feministische inslag. Meeslepend, heftig en prachtig gefilmd (camera: Rogier Stoffers). Brimstone gaat over wat religie met mensen kan doen en welke invloed dat ook in die tijd op vrouwen had. Entree: € 8,00.

Mariette Freijzer

Bach in beschutte omgeving

Bachweken & Stichting Dag Lochem    
Donderdag 15 maart 2018 van 15:00 uur

Het geluid van de cello raakt mensen diep en geeft hen een moment van verlichting, afleiding en rust. Het is een ongekende mogelijkheid om in een beschutte omgeving te kunnen luisteren naar muziek van zo’n hoog niveau. Mariette Freijzer en René Berman spelen twee besloten concerten. Het concert in Huize Gudula is vrij toegankelijk. 

Le Roux & d'Anjou

Le Roux & d’Anjou

Schouwburg Lochem
Donderdag 15 maart 2018 van 20:00 uur

Een hilarische avond, schaamteloos geïnspireerd op Absolutely Fabulous en hun knettergekke leven. Lieneke Le Roux en Mylène d’Anjou, gelauwerd in toneel en cabaret, brengen samen een absurdistische en muzikale theatervoorstelling. Twee wereldwijven in een gloednieuwe cabaretkomedie! Een feest van herkenning voor alle vrouwen (en hun mannen)! Entree: € 24,00.

Jolande Withuis

Jolande Withuis over haar raadselvader

Boekhandel Lovink
Vrijdag 16 maart 2018 om 20:00 uur

Jolande Withuis spreekt in de boekhandel over Raadselvader, over haar vader Berry Withuis. Een verzetsstrijder, geharnast communist en schaakpromoter. Een fascinerend portret en een uniek tijdsbeeld. Zij wordt geïnterviewd door Theo Hakkert. Entree: € 7,50.

Celtic World

Celtic World – Omnia

Schouwburg Lochem
Vrijdag 16 maart 2018 van 20:00 uur

Omnia speelt songs en melodieën vol levensvreugde, passie en gevoel, op zeer bijzondere traditionele instrumenten (oa: Celtic Harp, Irish double-whistles, middeleeuwse draailier, hammered dulcimer, Bodhrán en Didgeridoo). Celtic World is een unieke theater belevenis, een lust voor zowel het oog als het oor. Entree: € 20,00.

De laatste kus

De laatste kus 

Theatermakers Achterhoek & Het Kamertheater
Vrijdag 16 en zaterdag 17 maart 2018 om 20:15
Zondag 18 maart 2018 om 15:00

Deze voorstelling is gebaseerd op het gedicht Herdenking van A.C.W. Staring. ‘De laatste kus’ gaat over een liefdesgeschiedenis die zich uitstrekt over twee eeuwen. In een magisch-realistische sfeer komt dit prachtige gedicht op een onverwachte manier tot leven. Entree: € 16,00.

Zentangle

Zentangle

Het Stadshuus
Zaterdag 17 maart 2018 om 20:00 uur

Zentangle is een manier om via het tekenen van herhalende patronen concentratie, ontspanning en creativiteit te stimuleren. Kom het ontdekken en ervaren! Inschrijven kan tot twee dagen voor de workshop datum bij Cynthia van Unen, tel. 0624734412. Kosten € 32,50 incl. materialen, koffie/thee/sap en lekkernijen.

Daniël Lohues

Daniël Lohues

Schouwburg Lochem
Zaterdag 17 maart 2018 van 20:00 uur

Nieuwe, eigengemaakte songs en waargebeurde verhalen over het leven en daarna, maar ook oudere nummers uit zijn inmiddels rijke oeuvre zullen klinken in deze nagelnieuwe voorstelling vol troost, relativering en humor. De zoektocht naar jezelf: waar kom je vandaan en waar ga je naartoe? Entree: € 25,00.

Els Dijkerman

Bach by Night

Bachweken & Stichting Dag Lochem    
Zaterdag 17 maart 2018 van 21:30 uur

Wanneer alles stiller wordt, geven we ons helemaal over aan zijn betoverende orgelwerken. Dromerige koralen, sprankelende concerto’s, fascinerende fuga’s en de bekende, spannende Toccata en Fuga in d moll voeren de luisteraar mee in alle gemoedschakeringen die Bach te bieden heeft. Een perpetuum aan klanken die ook met een – zelfmeegenomen – ligmat kan worden beluisterd. Entree: € 10,00. 

Harpsoon

HarpSoon (muziekprogramma)

Jansstheater
Zondag 18 maart 2018 om 15:00 uur

Het is 2014 op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag wanneer de muzikale vonk overspringt tussen harpiste Emmiko Groenemeijer en fagottist Joeri Deckers. De combinatie van harp en fagot is uniek en Emmiko en Joeri zijn vastberaden je kennis te laten maken met deze prachtige klankkleur. HarpSoon verrast en varieert van Saint-Saëns tot Piazzolla. Entree: € 10,00.

Spiegels

Theater Hap & Stap – Dimitri Frenkel Frank’s Spiegels

Schouwburg Lochem    

Zondag 18 maart 2018 om 15:00 uur

Spiegels’ is een toneelstuk van Dimitri Frenkel Frank. Twee acteurs. Twee bedrijven. Twee interviews van een journaliste met een schrijver. Voor deze tweede editie van ‘Theater, hap en Stap’ wordt u om 15.00 uur verwacht in de Stadslounge. Na de voorstelling wacht u bij restaurant Kawop een verrassingsdiner. Entree: € 40,00 (40 plaatsen beschikbaar!)

Marjan Spijkers – Noorderlicht

De Bibliotheek Gorssel    

Dinsdag 20 maart 2018 om 19:30 uur

Tijdens deze lezing hoort u meer over het noorderlicht in volksverhalen en onderzoek naar de herkomst van het noorderlicht van vroeger tot nu. Op een toegankelijke manier wordt uitgelegd wat noorderlicht of poollicht nu eigenlijk is en waar je op moet letten als je het te zien wilt krijgen. Tot slot geven we enkele tips over het fotograferen van noorderlicht en natuurlijk laten we u het noorderlicht zien. Entree: € 5,00. 

Bach op de Beiaard

Bach op de Beiaard

Bachweken & Stadsbeiaardier
Woensdag 21 maart 2018 om 10:00 uur

Tijdens de beiaardbespelingen van 21 en 24 maart zullen diverse delen uit Bach’s wereldberoemde Matthäus Passion gespeeld worden op de beiaard van de Gudulatoren in Lochem door stadsbeiaardier Jan-Geert Heuvelman. 

Bijbel van Bach

De Bijbel van Bach

Dingeman van Wijnen geeft een lezing over de Bach Bijbel. Hij is de uitgever van de facsimile-uitgave van deze bijbel. Dichter bij Bach kun je niet komen. In kleine groepjes kan de Bach Bijbel worden aanschouwd. De gebroeders Euwe en Sybolt de Jong komen de avond muzikaal ondersteunen met hun geroemde Bach bewerkingen voor twee kleine kofferharmoniums. Entree: € 15,00.

Yentle en de Boer

Yentl en de Boer – Magie

Schouwburg Lochem
Woensdag 21 maart 2018 om 20:00 uur

U kunt Yentl en Christine kennen van hun muzikale bijdrage aan RTL Late Night en Opium TV. Of van hun liedjes, op de radio, van Frits Spits of via-via. Niet voor niks ontving het cabaretduo de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied (Ik heb een man gekend). Afgelopen twee seizoenen toerde het duo door heel Nederland met hun debuutvoorstelling. Entree: € 23,00.

J.S. Bach

Dansen met Bach

Bachweken & Stichting AKKU      
Donderdag 22 maart 2018 om 11:00 uur

Tijdens het leven van Johann Sebastian Bach spiegelde de Duitse adel zich aan de grandeur van het hof van Versailles onder Lodewijk XIV. Zo werden ook de Franse hofdansen populair binnen het Duitse hofleven. In Bach’s oeuvre spelen deze dansen een belangrijke rol. Wim Faas schreef tegen deze achtergrond in twintig verhalen een persoonlijk en levendig portret van Bach’s leven en muziek. Vooraf koffie/thee, aansluitend een warme lunch + drankje. Entree: € 11,00.

Stef Bos

Stef Bos & Band

Schouwburg Lochem
Donderdag 22 maart 2018 om 20:00 uur

Stef Bos gaat op zoek naar de ware ‘kern’. In een verzameling songs die eind 2017 het licht zullen zien op cd. En natuurlijk komt er ook ouder werk voorbij op het podium. In de lijn van een gedachte als deze: het onzingbare willen zingen, het onzegbare willen zeggen, of het onverklaarbare willen verklaren. Dit alles niet kunnen maar het toch doen. Misschien is dat de ‘kern’. Entree: € 25,00.

Harfsen trekt weer aan de klokke

Harfsen trekt weer aan de klokke

Fit-ART
Vrijdag 23 maart 2018 om 20:00 uur
Zaterdag 24 maart 2018 om 14:00 en 20:00

De Harfsense revue herleeft! Wekelijks repeteert een grote groep senioren met theatermaker Elly Janssen, muzikant Wolfram Reisiger en het Fit-ART-team.
Zelfgeschreven sketches en liedjes in een speciaal decor. Een Oerend Hart-voorstelling vol muziek, theater en dans van SKIP! Regie Elly Janssen, productie Fit-ART. Entree: € 10,00.

Ensemble Advendo

Advendo & Bach voor iedereen

Bachweken & Advendo Lochem i.s.m. LOV
Zaterdag 24 maart 2018 van 13:00-16:00 uur

Iedereen kent de naam Bach wel, maar hoe klinkt eigenlijk zijn muziek? Advendo wil graag iedereen in aanraking brengen met deze prachtige muziek! Neem plaats op een terras of geniet tijdens het winkelen van de muziek van Bach uitgevoerd door ensembles van Advendo Lochem!

 

Matthäus Passion Lochem foto Jan Houwers

Matthäus Passion

Bachweken & Stichting Matthäus Passion Lochem
Zaterdag 24 maart 2018 om 19:30 uur

Bachs Matthäus Passion behoort tot indrukwekkendste stukken in de barokmuziek en moet je minimaal één keer in je leven hebben gehoord. Het meesterwerk bevat alles wat een mens nodig heeft: troost, warmte en emoties in hun meest pure vorm. Samen met het Concertgebouw Kamerorkest en het Haags Matrozenkoor voert het Bachkoor Holland dit hoogtepunt in de klassieke muziek uit. Entree: vanaf € 40,00.

Ursula Dütschler

Bach met de Franse slach

Bachweken & Kapel op ’t Rijsselt    

Zondag 25 maart 2018 om 11:30 uur

Wie de muziek van Johann Sebastiaan Bach ook maar een beetje kent zal beamen dat zijn werken vaak een complexe structuur hebben. Over elke melodielijn is nagedacht. Deutsche Gründlichkeit zou je kunnen zeggen. Toch kent Bachs muziek ook een lichtvoetige Franse sierlijkheid. O.a. zijn cellosuites zijn veelal gebaseerd op Franse dansen en zijn Franse suite voor klavecimbel is zowel een toonbeeld van de genoemde Gründlichkeit als van elegantie. Entree: € 15,00 (t/m 18 jaar gratis).

Cathelijne Maat

Stoeien met Bach – Carimi Trio

Bachweken & Stichting Dag Lochem    
Woensdag 28 maart 2018 om 20:00 uur

Het Carimi Trio zal u onthalen op een speels concert met werken van J.S. Bach waar zij een geheel eigen draai aan geven. Verrassend, maar zeker ook ontroerend! Een concert voor de nieuwsgierige Bachliefhebber.
Het Carimi Trio bestaat uit: Cathelijne Maat – Piano
Rien Wulffraat – Piano en accordeon
Michael Buerger – Contrabas
M.m.v. Karel ter Riet – Slagwerk
Entree: € 15,00.

Via Crucis

Passieconcert Via Crucis

Valborgkoor o.l.v. Árpád Schermann    
Woensdag 28 maart 2018 om 20:00 uur

Het Valborgkoor werkt in dit passieconcert samen met de kamerkoren Fluente Sono van Amersfoortse vrije schoolouders en Collegium Ioanneum Berlin, een onafhankelijk kamerkoor, gevestigd in “Bezirk Moabit” in Berlijn. Het grootste deel van het programma wordt gezamenlijk uitgevoerd, maar de drie koren zullen ook apart enkele werken uit hun eigen repertoire ten gehore brengen. Entree: € 17,00. Voorverkoop bij de Superrr in Almen en E-tickets. Info: info@valborgkoor.nl

Expositie Cynthia van Unen

Ingelijfdst. De krant van de natuur

Het Stadshuus    
Tot en met woensdag 28 maart 2018

De werken in deze expositie zijn opgedragen aan de onschuld en de kwetsbaarheid. Cynthia van Unen brengt met haar serie ‘War horse’, een ode aan de paarden, die als werktuig in oorlogen zijn ingezet. Entree: € 15,00.

Steven van Brunswijk

Steven Brunswijk

StadsLounge van Schouwburg Lochem
Donderdag 29 maart 2018 om 20:00 uur

Wanneer ben je nou helemaal jezelf? Dit is de vraag die Steven Brunswijk, alias de Braboneger, zich stelt in zijn voorstelling: “Als ik mezelf kon zijn”.Vaak wil je wel iets zeggen, maar is het wel sociaal verantwoord om iets te zeggen? Een scheet laten in het openbaar, iemand die uit zijn mond stinkt of iemand die zijn kinderen in de supermarkt slaat. Vaak zeggen we er niets van. Waarom eigenlijk niet? Entree: € 15,00.

Arjan Erkel

Arjan Erkel

Schouwburg Lochem
Vrijdag 30 maart 2018 om 20:00 uur

De ontvoering van Arjan Erkel in 2002 door rebellen uit Dagestan en zijn vrijlating twintig maanden later, waren volop in het nieuws. In zijn voorstelling Vrijheid van denken en doen vertelt Erkel hoe hij onder de grond werd vastgehouden in een hok van twee bij anderhalve meter, vol angst en onzekerheid over een goede afloop. Hij neemt het publiek mee naar de wanhopige situatie waarin hij verkeerde. Entree: € 20,00.

Prince Tribute Band

Prince Tribute Band

Schouwburg Lochem
Zaterdag 31 maart 2018 om 20:00 uur

De Prince Tribute Band is spontaan ontstaan. De dood van Prince in april 2016 kwam als een grote schok. Een aantal Nederlandse topmuzikanten kreeg het verzoek om te spelen tijdens de herdenking van deze legende. De muzikale klik tussen hen bleek magisch en het gerucht dat er een geweldige Prince Tribute Band was ontstaan, ging als een lopend vuurtje. Entree: € 23,00.

Johannette Zomer en Bart Schneemann

Johannette Zomer en Bart Scheemann

Bachweken & BACH2WAYS
Vrijdag 6 april 2018 om 20:00 uur

Met het project BACH2WAYS wil Johannette Zomer samen met hoboïst Bart Schneemann de band die luisteraars en componisten hebben met Bach, in beeld brengen. Naast een selectie uit de mooiste aria’s van Bach voor sopraan en hobo klinkt er nieuw werk van jonge hedendaagse componisten. Entree: € 25,00, CJP en Muzepas € 21,50, jeugd t/m 18 en studenten € 10,00.

Museum MORE Floris Verster

De serene blik

Museum MORE
Tot en met 13 mei 2018

4 realisten, voortzetters van een grote Hollandse kunsttraditie. Floris Verster, Jan Mankes, Dick Ket en Henk Helmantel creëren alle vier een eigen atmosferische werkelijkheid. Een wereld van serene roerloosheid en verstilling. Met 120 stillevens, landschappen en portretten omspant de tentoonstelling De serene blik meer dan een eeuw realisme van topniveau. Entree: € 18,00.

Uw activiteit ook in de
Culturele Agenda Lochem?
 
klik hier


Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Klik hier. 

Boekenweek 2018 – Natuur – 10 t/m 18 maart

Andere agenda’s in de gemeente Lochem:

U ontvangt deze digitale Culturele Agenda Lochem omdat uw e-mailadres bekend is bij een van de bovengenoemde organisaties. Als u niet geïnteresseerd bent in deze maandelijkse Culturele Agenda kunt u zich afmelden via de onderstaande link.
Redactie: voor pUbliek